Τους περιορισμούς που έχουν τεθεί σε ισχύ με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού αποφάσισε να χαλαρώσει μετά το Πάσχα η Πολωνία με στόχο να υποστηρίξει την οικονομία της που πλήττεται. Την είδηση έκανε γνωστή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βάλντεμαρ Κράσκα.

Η Πολωνία έχει κλείσει τα σχολεία, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα και τους κινηματογράφους, ενώ έχει λάβει κι άλλα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της Covid-19.

Οικονομολόγοι αναμένουν συρρίκνωση φέτος της οικονομίας της Πολωνίας κατά 3,5%, κάτι που θα πυροδοτήσει μια οξεία αύξηση στην ανεργία από το επίπεδο του 5,5% που είναι σήμερα.

«Μετά το Πάσχα θα θέλουμε να ενεργοποιήσουμε λίγο την οικονομία», σημείωσε ο Κράσκα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Δεν κατέστη δυνατή επικοινωνία με εκπρόσωπο του υπουργείου για να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ως σήμερα 5.341 κρούσματα νέου κορονοϊού και 164 θάνατοι είχαν καταγραφεί στην Πολωνία, χώρα με πληθυσμό 38 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι περιορισμοί είναι πιθανόν να εξακολουθήσουν να ισχύουν για εβδομάδες στην Ιρλανδία

Ο Ιρλανδός υπουργός Υγείας δήλωσε σήμερα πως αναμένει ότι η αρχή δημόσιας υγείας θα του συστήσει αύριο τη διατήρηση για μια περίοδο εβδομάδων των σημαντικών περιορισμών στις μετακινήσεις για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού στη χώρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ιρλανδία θα πρέπει να προχωρήσει σε ένα «διαφορετικό πεδίο» έπειτα από αυτό.

«Το πιο πιθανό είναι ότι αύριο η Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας θα συστήσει να συνεχίσουμε με τους πολύ αυστηρούς περιορισμούς  Αναμένω ότι αυτό θα αφορά μια περίοδο εβδομάδων», δήλωσε στο δίκτυο Virgin Media ο Σάιμον Χάρις, ο οποίος έδωσε εντολή στις 27 Μαρτίου στους πολίτες της χώρας του να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή.

«Σχετικά με τον οδικό χάρτη, θα έρθει κάποια στιγμή σε αυτήν την χώρα κατά την οποία θα πρέπει να ζήσουμε μαζί με τον ιό ή, για να το διατυπώσω καλύτερα, κατά την οποία δυστυχώς άνθρωποι θα συνεχίσουν να νοσούν και δυστυχώς κάποιοι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν, αλλά σε ποσοστό που θα είναι βιώσιμο και θα μπορούν να διαχειριστούν οι γιατροί μας», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr