Η φωνή του αρχιεπισκόπου της Μαδρίτης αντηχούσε στον άδειο καθεδρικό ναό της Αλμουδένα απόψε, όταν τέλεσε την πρώτη αποκλειστικά ψηφιακή λειτουργία εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

«Σε μένα φαίνεται γεμάτη, γιατί ξέρω ότι οι άνθρωποι παρακολουθούν από το σπίτι», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κάρλος Οσόρο. «Όταν τελώ θεία λειτουργία, δεν είμαι μόνος».

Η αρχιεπισκοπή της Μαδρίτης έχει το δικό της κανάλι στο YouTube και τις Κυριακές μεταδίδει την λειτουργία για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Συνήθως παίρνει περί τα 5.000 views.

Ο Κάρλος Οσόρο ματαίωσε όλες τις λειτουργίες στην Μαδρίτη από χθες, ημέρα που ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωνε σειρά περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας Covid-19.

Οι κάτοικοι της Ισπανίας, της πλέον πληγείσας ευρωπαϊκής χώρας μετά την Ιταλία, πήραν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους. Οι έξοδοι επιτρέπονται για την προμήθεια ειδών πρώτη ανάγκης και φαρμάκων.

Ένας από τους πρώτους περιορισμούς των πιστών στις αρχές του Μαρτίου ήταν η προτροπή να μην ασπάζονται τα αγάλματα. Οι περιορισμοί αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τις ματαιώσεις λειτουργιών σε ολόκληρη την χώρα.

Η ματαίωση των θρησκευτικών λιτανειών των ημερών του Πάσχα αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον ισπανικό τουρισμό.

Πηγή: newsbeast.gr