Τουλάχιστον 17 πτώματα εντόπισαν οι αρχές σε αυτοσχέδιο νεκροτομείο σε μονάδα αποκατάστασης και φιλοξενίας ηλικιωμένων στο Νιου Τζέρσι, το οποίο επλήγη από τον κορονοϊό.

Μια πληροφορία οδήγησε τις αρχές στο σημείο, καθώς γινόταν λόγος για ένα πτώμα κρυμμένο σε μια καλύβα. Όταν όμως έφτασαν εκεί, οι αστυνομικοί βρήκαν πολλά περισσότερα πτώματα στο Andover Subacute and Rehabilitation Center, στην κομητεία Σάσεξ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sun, επικαλούμενη τους New York Times, καταγράφηκαν 68 θάνατοι που σχετίζονται με τη μεγαλύτερη πολιτειακή δομή για ηλικιωμένους, με 700 κλίνες, όπου έχασαν τη ζωή τους και δύο νοσοκόμες. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι 17 που βρέθηκαν στο αυτοσχέδιο νεκροτομείο. Από τους νεκρούς, οι είκοσι έξι είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό πριν χάσουν τη ζωή τους από την COVID-19.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και 76 από όσους εξακολουθούν να φιλοξενούνται στη μονάδα, καθώς και σαράντα δύο μέλη του προσωπικού.

«Δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τον αριθμό των ανθρώπων που πέθαιναν» δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας Έρικ Ντάνιελσον. 

Οι απώλειες από τον κορονοϊό στο Νιου Τζέρσι έφτασαν τους 3.160 νεκρούς χθες, με πάνω από 71.000 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Ντάνιελσον, το γηροκομείο υποστήριξε πως οι ασθενείς νοσηλεύονταν σε άλλη πτέρυγα ή όροφο από τους υγιείς φιλοξενούμενους, για να περιοριστεί η μετάδοση.

Ωστόσο σε επίπεδο επάνδρωσης, επιθεωρήσεων και φροντίδας, οι επιδόσεις του ήταν πολύ κακές.

Το αυτοσχέδιο νεκροτομείο βρέθηκε στο προσκήνιο της ειδησεογραφίας όταν ξεκίνησε έρευνα μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα New Jersey Herald πως πολλοί νεκροί είχαν μεταφερθεί από το Αndover έπειτα από καταγγελίες οικογενειών άλλων ασθενών.

Τα τηλεφωνήματα στις αρχές για ελλείψεις προσωπικού και άλλα προβλήματα στη λειτουργία του ξενώνα προκάλεσαν την έρευνα της Κυριακής του Πάσχα.

Τέσσερις σοροί εντοπίστηκαν εκείνη την ημέρα στην αίθουσα αναμονής της ΜΕΘ στο Andover Subacute II. Ακολούθησε η έρευνα της Δευτέρας, όταν εντοπίστηκαν οι άλλες 13 σοροί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τελικά όλοι οι νεκροί μεταφέρθηκαν με φορτηγό ψυγείο στο Newton Medical Center.

Όπως σημειώνουν οι New York Times, το Andover Subacute δεν είναι το μόνο που πλήττεται σφοδρά από τον ιό. Οι μονάδες φιλοξενίας στη Νέα Υόρκη έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα, μετρώντας χιλιάδες νεκρούς.

Αλλά με 700 κλίνες, το Andover Subacute είναι η μεγαλύτερη μονάδα στην πολιτεία και ο κίνδυνος μετάδοσης τρομοκρατεί τις οικογένειες των φιλοξενούμενων. «Η πρόκληση σε όλους αυτούς τους οίκους ευγηρίας είναι πως μόλις εξαπλωθεί ο ιός είναι σαν πυρκαγιά» περιέγραψε ο εκπρόσωπος των Δημοκρατικών Josh Gottheimer, που έλαβε το Σάββατο ένα τηλεφώνημα στο οποίο του ζητούσαν σακούλες πτωμάτων. «Είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσεις».

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr