Την απόφαση να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στους ταξιδιώτες που φθάνουν από τις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού πήραν οι αρχές της Νότιας Κορέας, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί από την ερχόμενη Παρασκευή.

Η Σεούλ έχει ήδη επιβάλει αυστηρούς ελέγχους σε ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ευρώπη, ειδικά την Ιταλία, την Κίνα και το Ιράν, υποχρεώνοντάς τους να κατεβάζουν μια εφαρμογή στα κινητά τους και να αναφέρουν συχνά εάν παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης. Όλοι οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη εξάλλου είναι υποχρεωμένοι να μένουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες από την περασμένη Πέμπτη.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας αποφάσισαν να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στους ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα από τις ΗΠΑ από μεθαύριο Παρασκευή, καθώς εντείνεται η ανησυχία για την είσοδο στη χώρα ανθρώπων μολυσμένων από τον κορονοϊό την ώρα που η καμπύλη της εξάπλωσης της πανδημίας μοιάζει να βρίσκεται σε καθοδική τροχιά.

Ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σε-γκιούν ανήγγειλε πως παρόμοια μέτρα θα ισχύσουν για τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη Νότια Κορέα από τις ΗΠΑ από μεθαύριο Παρασκευή.

«Δεν έχουμε πολύ χρόνο, με δεδομένη την κατάσταση καθώς πολίτες μας που ζουν στη βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, ανήσυχοι λόγω της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης εκεί, αναμένεται να επιστρέψουν στην πατρίδα», εξήγησε ο Τσονγκ.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) γνωστοποίησαν σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν 100 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 9.137. Ο απολογισμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά ένα, στους 126 νεκρούς.

Από τα εκατό νέα κρούσματα, τα 34 τα οποία εντοπίστηκαν χθες ήταν ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα δεδομένα των KCDC.

Πηγή: newsbeast.gr