Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει έως τις 15 Μαΐου τα μέτρα καραντίνας στην πολιτεία, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των θανάτων σε ημερήσια βάση είναι ο χαμηλότερος εδώ και 10 ημέρες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε» δήλωσε ο Άντριου Κουόμο, στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Θα ήθελα να δω το ποσοστό των κρουσμάτων να μειώνεται ακόμη περισσότερο. Η πολιτική της καραντίνας (με το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων) θα παραμένει σε ισχύ έως τη 15η Μαΐου», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι οι Νεοϋορκέζοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες σε λεωφορεία, ταξί και τρένα.

Είπε, επίσης, ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης με σχεδόν 20 εκατομμύρια κατοίκους κατέγραψε 606 θανάτους από την πανδημία τις τελευταίες 24 ώρες, ήτοι ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός από τις 6 Απριλίου. Μία ημέρα πριν η πολιτεία είχε καταγράψει 752 νεκρούς.

«Συνεχίζει να αποτελεί έναν πραγματικά, πραγματικά τραγικό απολογισμό» σημείωσε ο Κουόμο, προσθέτοντας ότι στον απολογισμό των νεκρών περιλαμβάνονται 29 ασθενείς από οίκους ευγηρίας, τους οποίους αποκάλεσε «σημείο μηδέν» στη μάχη εναντίον του ιού.

Όπως επισήμανε ο Κουόμο, το γεγονός ότι οι αριθμοί των ασθενών που νοσηλεύονται και των θανάτων στη Νέα Υόρκη έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ημερών αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι η πλέον πληγείσα πολιτεία ελέγχει τη διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, συνολικά 17.735 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη λόγω της νόσου COVID-19, ένας αριθμός μειωμένος από τους 18.335 μία ημέρα νωρίτερα και ο χαμηλότερος από την 6η Απριλίου.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης καταμετρά περισσότερα από 210.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊου και περισσότερους από 11.500 νεκρούς.

Για αρκετό καιρό οι περιορισμοί στα σύνορα ΗΠΑ – Καναδά

Οι περιορισμοί στα σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ θα παραμείνουν σε ισχύ για «σημαντικό χρονικό διάστημα», καθώς οι δύο χώρες μάχονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Ουάσινγκτον και Οτάβα συμφώνησαν τον περασμένο μήνα να λάβουν αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των μη απαραίτητων μετακινήσεων ενώ επέτρεψαν να συνεχιστούν οι μεταξύ τους εμπορικές ροές κατά μήκους των κοινών τους συνόρων.

«Αναγνωρίζουμε ότι καθώς προχωράμε θα σκεφτούμε προσεκτικά αυτήν τη σχέση. Αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι θα μεσολαβήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, πριν ακόμα μπορέσουμε να μιλήσουμε για χαλάρωση τέτοιων περιορισμών», τόνισε ο Καναδός πρωθυπουργός σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες ότι τα δύο κράτη «τα πάνε καλά», λέγοντας ότι τα αμερικανικο-καναδικά σύνορα «θα είναι από τα πρώτα σύνορα που θα ανοίξουν».

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους έχοντας διαγνωστεί με τον κορονοϊό στον Καναδά αυξήθηκε κατά λιγότερο από 10% σε 1.048 σε μια ημέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τον οργανισμό δημόσιας υγείας.

Μέχρι τις 11:00 π.μ. τοπική ώρα, σήμερα, (18:00 ώρα Ελλάδας), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 28.899. Τα αντίστοιχα στοιχεία χθες ήταν 954 θάνατοι και 27.540 κρούσματα.

Πηγή: newsbeast.gr