Στα 32 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Κύπρο από σύνολο 1.256 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοινώθηκε από τις κυπριακές αρχές το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 24 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών και 8 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Κύπρο ανήλθε στα 526, περιλαμβανομένων των δέκα όπου εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Σε σχέση με τα 4 περιστατικά που δηλώθηκαν χθες ως υπό διερεύνηση, για τα 2 βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα και για τα άλλα δύο συνεχίζεται η διερεύνηση.

Τα 526 περιστατικά εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 14.273 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και από ιδιωτικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα 390 περιστατικά από τα 526 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο.

Βόρεια Μακεδονία: 30 οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες 24 ώρες από επιπλοκές του κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 30 τον αριθμό των θυμάτων στη Βόρεια Μακεδονία από τη νόσο.

Ακόμη, καταγράφηκαν 18 νέα κρούσματα, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 617.Τα περισσότερα από τα 617 επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίζονται στα Σκόπια (261 κρούσματα) και ακολούθως στο Κουμάνοβο (130 κρούσματα).

Εν τω μεταξύ, από σήμερα ισχύουν νέα περιοριστικά μέτρα σχετικά με την κυκλοφορία των πολιτών, που αποφάσισε η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης της διάδοσης του κορονοϊού.

Τις εργάσιμες ημέρες απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 16:00 ώρα έως τις 05:00 της επόμενης ημέρας. Επίσης, τις καθημερινές οι ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο δύο ώρες την ημέρα, μεταξύ 10:00 και 12:00, ενώ οι νέοι κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να κυκλοφορούν επίσης δύο ώρες την ημέρα, μεταξύ 13:00 και 15:00.

Όσον αφορά τα Σαββατοκύριακα επιβάλλεται πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία ξεκινά στις 16:00 της Παρασκευής και λήγει στις 05:00 της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση της κυβέρνησης, οι πολίτες απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους σε ομάδες μεγαλύτερες των δύο ατόμων.

Αίγυπτος: Επεκτείνει την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας η χώρα για δύο εβδομάδες

Η Αίγυπτος επεκτείνει για δύο ακόμη εβδομάδες τη βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας ως μέτρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ωστόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μειωθεί κατά μία ώρα και θα ισχύει πλέον από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Αυτό ανακοίνωσε με δηλώσεις του στην αιγυπτιακή τηλεόραση ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι.

Η Αίγυπτος μετρά μέχρι σήμερα 1.450 κρούσματα του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 94 άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της COVID-19.

Πηγή: newsbeast.gr