Άλλοι 299 άνθρωποι υπέκυψαν στον Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε έτσι τα 3.868, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut. Ο αριθμός των θανάτων είναι ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (315).

Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν κατά 3.380 και ανέρχονται σε 133.830 συνολικά, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι αυξημένος σημαντικά σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (2.866).

Ένας νεκρός και 28 νέα κρούσματα στην Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε σήμερα 28 νέα κρούσματα κορονοϊού και έναν ακόμη θάνατο, μιας 85χρονης γυναίκας που είχε και άλλα προβλήματα υγείας.

Από τα νέα κρούσματα, 16 συνδέονται με προηγούμενα κρούσματα, πέντε δεν έχουν σχέση με παλιά κρούσματα και επτά μένουν να διερευνηθούν, δήλωσε ο Ταουισίν Ουισανουγιοτίν, ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Κέντρου για τη Διαχείριση της Κατάστασης με την Covid-19.

Από την κλιμάκωση της επιδημίας τον Ιανουάριο, η Ταϊλάνδη έχει αναφέρει συνολικά 2.700 κρούσματα και 47 θανάτους, ενώ 1.689 ασθενείς ανάρρωσαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Πηγή: newsbeast.gr