Ακόμα 20 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στην Κύπρο σε σύνολο 2.312 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι κυπριακές αρχές.

Από τις 1.758 εργαστηριακές διαγνώσεις που έγιναν σήμερα στο πλαίσιο της στοχευμένης δειγματοληψίας 20.000 επαγγελματιών έχουν εντοπιστεί τρία άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, από 393 εργαστηριακές διαγνώσεις που έγιναν στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί οκτώ άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ενώ από σύνολο 141 εργαστηριακών διαγνώσεων από τις πτήσεις που ήρθαν στην Κύπρο τη Δευτέρα 13 Απριλίου από το Λονδίνο και τη Βουλγαρία εντοπίστηκαν 7 άτομα θετικά.

Και τα επτά είχαν επιστρέψει από το Λονδίνο. Παράλληλα, από σύνολο 14 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 2 άτομα.

Σερβία: 99 οι νεκροί, 408 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 408 νέα κρούσματα στη Σερβία και έτσι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό Covid-19 έφτασε τους 4.873. Πέντε ασθενείς κατέληξαν από εχθές και συνολικά από την εκδήλωση της επιδημίας του κορονοϊού σημειώθηκαν 99 θάνατοι.

Σήμερα στα νοσοκομεία και τις προσωρινές δομές νοσηλεύονται 3.245 ασθενείς εκ των οποίων οι 128 είναι διασωληνωμένοι. Συνολικά μέχρι σήμερα στην Σερβία έχουν εξεταστεί για κορονοϊό 26.278 δείγματα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε νέα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού.

Από την Μεγάλη Παρασκευή στις 17:00 η ώρα το απόγευμα και μέχρι την Τρίτη(21/04) το πρωί θα απαγορεύεται για όλους η κυκλοφορία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο με τον οποίο συζήτησε το θέμα της λειτουργίας των ναών την Κυριακή του Πάσχα. Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC) ζήτησε, προχθές, από την κυβέρνηση να αρθούν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία για την Κυριακή ώστε να μπορούν να εκκλησιαστούν οι πιστοί.

Ο Βούτσιτς παρακάλεσε τον Πατριάρχη να γίνουν σεβαστά από την Εκκλησία όλα τα μέτρα που λήφθησαν για την καταπολέμηση της επιδημίας. Ο κ. Ειρηναίος μετά από αυτήν την συνομιλία κάλεσε του πιστούς «να ακούν τις συμβουλές των ειδικών και το φετινό Πάσχα να προσευχηθούν στο Θεό από το σπίτι τους».

Πηγή: newsbeast.gr