Να συμπεριληφθούν οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρίες στους πληττόμενους κλάδους από τα μέτρα για τον κορονοιό ζητεί ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός μετά και την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω του κορονοϊού.

Ο κ. Βερβεσός απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μετά την προχθεσινή ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 864/15.3.2020) για την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και την απόφαση του Eurogroup, με την οποία άναψε το πράσινο φως για μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, εργαζομένων, ελευθέρων επαγγελματιών και πολιτών, αλλά και ενόψει της επικείμενης ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης.

Όπως  επισημαίνει πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας και στήριξης των δικηγόρων και των δικηγορικών εταιριών καθώς από τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί «ουσιαστικά αναστέλλεται η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος δικαστικά και εξώδικα και ανακύπτει αντικειμενική αδυναμία προσπόρισης εισοδήματος.»

Πηγή: newsbeast.gr