Κόντρα ξέσπασε στο Twitter ανάμεσα στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τη φορολόγηση που θα πρέπει να υπάρχει στην Ελλάδα για τα μερίσματα των επιχειρήσεων.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος ανέφερε το όνομα του Νίκου Ρωμανού και αναπαρήγαγε απόσπασμα από δημοσίευμα της «Καθημερινής», επικαλούμενος φορολογικές συστάσεις του ΟΟΣΑ.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ελλάδα έχουν συντελεστή 5%, σε αντίθεση με άλλα κράτη όπως Γαλλία, Σλοβακία και Κύπρος δεν επιβάλλουν. Εντούτοις, υπάρχουν χώρες με ισχυρή οικονομία όπως Ισπανία και Πορτογαλία με συντελεστή 15%, αλλά και Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο και Ιταλία με συντελεστές κοντά στο 25%-30%.

«Σας αφήνω εδώ το δημοσίευμα για τη φορολογία στην Ευρώπη, σε συνέχεια της συζήτησης μας. Σκεφθείτε το πχ της Coca Cola με 645 εκ κέρδη που εσείς φορολογείτε με 5%», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τότε, από κάτω σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπου έγραψε τα εξής:

«Α) αυτός είναι φόρος στο μέρισμα δηλ στην διανομή των κερδών, δεν είναι ο φόρος επί των κερδών, β) αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε τον ίδιο ή και μεγαλύτερο συντελεστή από γειτονικές και άρα ανταγωνιστικές σε μας Οικονομίες; Και πώς θα ισοφαρίσετε το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που θα δημιουργούσε η αύξηση του πχ στο 15% και που θα οδηγούσε πολλούς να επιλέγουν ως έδρα τους τις άλλες χώρες;».

Πηγή: newsbeast.gr