Στην Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα  που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του κορονοϊού, τα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί εδώ και μία εβδομάδα, θα παραταθούν και μετά την αρχική ημερομηνία λήξης τους, στις 3 Απριλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε.

«Τα μέτρα που λάβαμε, τόσο αυτά που οδήγησαν στο κλείσιμο μεγάλου μέρους εταιριών και (τον περιορισμό) των ατομικών δραστηριοτήτων στη χώρα, όσο και αυτά που αφορούν τα σχολεία, δεν μπορεί παρά να παραταθούν όταν λήξουν», δήλωσε ο Τζουζέπε Κόντε στην εφημερίδα Corriere della Sera, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, η 15ήμερη περίοδος αυστηρών μέτρων περιορισμού στη Γαλλία που επιβλήθηκε κατ’ εντολήν του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού μπορεί να παραταθεί, εάν κριθεί απαραίτητο, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.

«Η 15ήμερη περίοδος μπορεί να παραταθεί. Εάν κριθεί απαραίτητο, η κυβέρνηση θα την παρατείνει», δήλωσε ο Καστανέρ στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 radio station.

Από χθες το πρωί, οι αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν επιφορτιστεί με την επιβολή των μέτρων περιορισμού, έχουν διενεργήσει 70.000 ελέγχους και έχουν επιδώσει 4.095 πρόστιμα σε αυτούς που τα παραβιάζουν.

Πηγή: newsbeast.gr