Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες για προσπάθεια εκφοβισμού της 12χρονης από τον Κολωνό προκειμένου να μην αποκαλύψει νέα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση μαστροπείας.

Η αρμόδια για την προστασία των ανηλίκων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζητεί αυξημένη επιτήρηση του παιδιού. Άλλωστε, την επιθυμία αυτή είχαν εκφράσει και οι νομικοί παραστάτες του παιδιού για να αισθανθεί ασφάλεια στο σπίτι όπου φιλοξενείται και, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δέχτηκε επίθεση.

Νωρίς το πρωί, η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείου ζητώντας με νέα αίτηση να εξεταστεί συμπληρωματικά η ανήλικη η οποία φέρεται να είναι σε θέση να υποδείξει στις αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα αίτηση η 12χρονη κατονομάζει ως εμπλεκόμενα 6-7 νέα πρόσωπα την ώρα που η δικηγόρος της συσχετίζει την εξέλιξη αυτή με τις διαδοχικές απειλές και τις επιθέσεις που, όπως υποστηρίζει, δέχεται το τελευταίο διάστημα η ανήλικη και τα αδέρφια της.

Ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί και πριν από περίπου 10 ημέρες, ωστόσο, είχε απορριφθεί ως αόριστο.

Ήδη, η θεία με την οποία διαμένει το παιδί έχει υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Αλλά και η προφυλακισμένη μητέρα της ανήλικης, μέσω του συνηγόρου της, έκανε γνωστό πως έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα αλλά για προσπάθειες εκφοβισμού της 12χρονης προκειμένου να σταματήσει να «μιλάει» για όσα βίωσε.

Η αποκάλυψη ότι το παιδί δέχτηκε επίθεση έγινε χθες μέσω των δικηγόρων που χειρίζονται την υπόθεση. Σύμφωνα με την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας η 12χρονη έγινε στόχος επίθεσης στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει με τον αδελφό της, από άγνωστο άνδρα. Μάλιστα, αναφέρεται πως αυτή δεν ήταν η μοναδική επίθεση που έχει σημειωθεί σε βάρος του κοριτσιού καθώς καταγγέλλουν, επίσης, ότι πριν από δυο εβδομάδες άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου της με αποτέλεσμα να σπάσει ολόκληρη η τζαμαρία. Επίσης, αναφέρεται ότι το περασμένο Σάββατο άγνωστος πλησίασε τον 10χρονο, αδελφό της ανήλικης, και του έκανε απειλητική χειρονομία «δείχνοντας του να μη μιλήσει, μήνυμα το οποίο προφανώς προοριζόταν να το μεταφέρει στην αδελφή του».

Πηγή: newsbeast.gr