Την απαγόρευση εισόδου στη Βουλγαρία από πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, από την Παρασκευή 20 Μαρτίου έως και τις 17 Απριλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Κίριλ Ανάνιεφ.

Η απαγόρευση ισχύει για όλους τους πολίτες τρίτων χωρών που κατευθύνονται προς οποιοδήποτε σημείο διέλευσης και με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς (αερομεταφορές, θαλάσσιες μεταφορές, σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και οδικό δίκτυο).

Οι νέοι περιορισμοί λόγω κορονοϊού που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας δεν ισχύουν, μεταξύ άλλων, για προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης, τους ερευνητές υγείας και τους ειδικούς στη φροντίδα των ηλικιωμένων, τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών που ασχολούνται με τη μεταφορά εμπορευμάτων, τα πληρώματα αεροσκαφών που εκτελούν εμπορικές πτήσεις και το λοιπό προσωπικό μεταφορών.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι περιορισμοί δεν ισχύουν για διπλωμάτες και υπαλλήλους διεθνών οργανισμών, καθώς και πολίτες τρίτων χωρών, που επιτρέπεται να παραμείνουν σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μακροπρόθεσμα και διέρχονται από τη Βουλγαρία για να επιστρέψουν στη χώρα διαμονής τους.

Εξάλλου, παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη απαγόρευση εισόδου στη Βουλγαρία για άτομα που φθάνουν από ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χώρες της ζώνης Σένγκεν. Αυτές οι χώρες είναι: η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

Η απαγόρευση δεν ισχύει για τους Βούλγαρους πολίτες, τα μέλη των οικογενειών τους και τα άτομα που διαμένουν στη Βουλγαρία σε μακροπρόθεσμη ή μόνιμη βάση. Οι πολίτες αυτών των χωρών της ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν και τα μέλη των οικογενειών τους επιτρέπεται να διέρχονται από τη Βουλγαρία στο δρόμο προς τη χώρα διαμονής τους.

Πηγή: newsbeast.gr