Προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων είναι το ζητούμενο που θα τεθεί στην έκτακτη σύσκεψη της UEFA, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 17 Μαρτίου. Οι Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες και οι Λίγκες ενώνουν τις δυνάμεις τους και φαίνεται πως προσανατολίζονται σε κοινή γραμμή, για να μετατεθεί το Euro το 2021.

Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, θα κρατήσουν κοινή γραμμή προκειμένου να δοθεί χρόνος στα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και στις διεθνείς διοργανώσεις να ολοκληρωθούν και να μην χρειαστεί να διακοπούν με… άκομψο τρόπο, λόγω των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.

«Όλοι ή σχεδόν όλοι ενάντια στο Euro 2020. Χθες, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό οι λίγκες, οι ομοσπονδίες, οι σύλλογοι και οι φορείς να εμφανιστούν συμπαγείς στην αυριανή τηλεδιάσκεψη με την UEFA και να προτείνουν μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τον Ιούνιο του 2021 , ή στο τέλος του 2020, σενάριο που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες», αναφέρει το ιταλικό Μέσο.

Υπενθυμίζεται πως το ρεπορτάζ από την Ελλάδα αναφέρει πως εφόσον μετατεθεί το Euro, υπάρχει ένα πλάνο για έναρξη των πλέι οφ και τον πλέι άουτ τον Μάιο, με στόχο να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις των ομάδων πριν το τέλος Ιουνίου, όταν και θα ολοκληρώνονται τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Πηγή: newsbeast.gr