Άκρως ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις της εμπορικής ένωσης Confcommercio στην Ιταλία, όσον αφορά την οικονομία της χώρας και τις συνέπειες που δημιούργησε ο κορονοϊός, καθώς υπολογίζεται πως 420.000 θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν εξαιτίας της κρίσης.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε πρέπει να στηρίξει άμεσα και με καθοριστικό τρόπο τον εμπορικό και τον τουριστικό τομέα, οι εργαζόμενοι των οποίων έχουν λάβει έως τώρα μόνον 600 ευρώ ως οικονομική βοήθεια από το Ιταλικό Δημόσιο.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Confcommercio πρόσθεσαν ότι, με τις μέχρι τώρα προοπτικές, η φετινή τουριστική περίοδος στην Ιταλία αναμένεται να είναι άκρως προβληματική λόγω του κορονοϊού.

Όπως μεταφέρει η ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ιταλία, η εμπορική ένωση προβλέπει ότι, αν εξαιρέσει κανείς τους πολίτες που διαθέτουν εξοχικό, μόνο το 20% των πολιτών της χώρας θα πάει φέτος διακοπές και η συνολική ζημία μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να αγγίξει για τον όλο τομέα τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όμως, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι πρόκειται να δώσει ειδικό «μπόνους», μέχρι 500 ευρώ, στις λιγότερο εύπορες οικογένειες για να μπορέσουν να πάνε διακοπές, αλλά υπό τον όρο να επιλέξουν θέρετρο εντός Ιταλίας.

Έπειτα από σειρά αναβολών, τέλος, στις 2 σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) επρόκειτο να αρχίσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία θα επισημοποιήσει την υιοθέτηση πακέτου οικονομικών μέτρων στήριξης 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ιταλικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr