Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τις συνέπειες από την ανατίναξη του φράγματος Κακόφκα στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι μπορεί να υπάρξει ξέσπασμα χολέρας ή άλλων μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής του ΠΟΥ Δρ. Τένδρος απηύθυνε δραματική προειδοποίηση να μην υποτιμηθεί ο αντίκτυπος της καταστροφής του φράγματος Κακόφκα στην ύδρευση, τα συστήματα αποχέτευσης και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της περιοχής.

Επίσης, είπε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να υποστηρίξει τις αρχές και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και με προληπτικά μέτρα κατά των υδατογενών ασθενειών, βελτιώνοντας την επιτήρηση των ασθενειών.

«Η ομάδα του ΠΟΥ βρίσκεται στο πεδίο, εξετάζοντας συνεχώς τις ανάγκες υγείας για να υποστηρίξει τους πληγέντες. Τις επόμενες ημέρες, ο ΠΟΥ θα παραδώσει επιπλέον προμήθειες για την ενίσχυση της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση για τον κίνδυνο εξάπλωσης χολέρας, η τεχνική σύμβουλος του ΠΟΥ, Τερέζα Ζακαρία, είπε ότι υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης εστίας χολέρας, καθώς το παθογόνο υπάρχει στο περιβάλλον.

Πηγή: newsbeast.gr