Οι αρχές του Βελγίου αποφάσισαν να ανακαλέσουν την άδεια λειτουργίας του εργοστασίου της σοκολάτας Kinder, καθώς εντοπίστηκε σαλμονέλα σε αρκετά προϊόντα, κάτι που έχει εντοπιστεί και σε άλλες χώρες, όπως σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, η Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (AFSCA) του Βελγίου πήρε την απόφαση να ανακαλέσει την άδεια του εργοστασίου για να σταματήσει η παραγωγή.

«Έπειτα από έρευνες και μετά τις διαπιστώσεις των τελευταίων ωρών ότι οι πληροφορίες που παρείχε η Ferrero είναι ελλιπείς, η Υπηρεσία προχωρεί σήμερα στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής της Ferrero στο Αρλόν», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση η AFSCA.

Παράλληλα, έδωσε εντολή για την ανάκληση όλων των προϊόντων της Kinder που παρασκευάστηκαν από το εργοστάσιο αυτό.

Σημειώνεται, ότι στη Γαλλία ήδη έχουν αποσυρθεί πέντε προϊόντα της σοκολάτας Kinder, καθώς είχε προηγηθεί ο εντοπισμός στη χώρα 21 λοιμώξεων από το βακτήριο της σαλμονέλας, κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία, όπως διαπιστώθηκε, εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα ασθένειας μετά την κατανάλωση προϊόντων της συγκεκριμένης σοκολάτας.

Πηγή: newsbeast.gr