Να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν δήμοι της Εύβοιας και της Βοιωτίας, λόγω των πλημμυρών που δημιούργησαν προβλήματα στις υποδομές μετά την έντονη κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές αυτές.

Τα αιτήματα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, προωθούνται ήδη από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι ζημιές στις υποδομές είναι ιδιαίτερα μεγάλες και μάλιστα ορισμένα τεχνικά έργα στους οδικούς άξονες δεν άντεξαν και υποχώρησαν με συνέπεια να χρειάζονται παρεμβάσεις. Παράλληλα εσωτερικές υποδομές μέσα σε χωριά έχουν πάθει ιδιαίτερα μεγάλες βλάβες.

«Και αυτή η κακοκαιρία αφήνει πίσω της πληγές που ακόμα τις μετράμε» σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάντζας.

Ήδη οι δημοτικές ενότητες Νηλέως και Κηρέως στην Εύβοια περιοχές γύρω από το Μαντούδι αλλά και άλλες περιοχές στη νότια Εύβοια, όπως επίσης και περιοχές στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού στη βόρεια Εύβοια, ζητούν να τεθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ήδη τα αιτήματα έχουν προωθηθεί στα αρμόδια υπουργεία.

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και περιοχές της Βοιωτίας στους δήμους Αλιάρτου, Τανάγρας και Θηβών, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Λεβαδέων, ένα τμήμα του ορεινού δρόμου που ενώνει το Κυριάκι με την Αρβανίτσα έχει πάθει σοβαρές καθιζήσεις και θα παραμείνει κλειστό.

Τέλος προβλήματα υπάρχουν και στη δυτική Φθιώτιδα καθώς μια γέφυρα στο Περιβόλι της Σπερχειάδας έπαθε βλάβες. Συνεργεία με χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία προς τα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας.

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στο Πήλιο, όπου ακόμα χιονίζει, ενώ στη Χαλκιδική οι αρχές είναι σε ετοιμότητα για κατολισθήσεις. Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλε και η Σκιάθος, ενώ στην περιφέρεια Θεσσαλίας κι άλλες περιοχές δοκιμάστηκαν από σφοδρές βροχές και χιόνια.

(φωτογραφία αρχείου)