Βροχές σημειώνονται το πρωί της Μ. Τετάρτης (15/04) στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ σε αρκετές ορεινές περιοχές και στη Δυτική Μακεδονία εκδηλώνονται χιονοπτώσεις.

Στην εικόνα που ακολουθεί φαίνεται η χιονισμένη Βλάστη Κοζάνης (υψόμετρο 1194 μέτρων) μέσα από την κάμερα του Στράβωνα που βρίσκεται στη θέση του μετεωρολογικού σταθμού Βλάστης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (16/04) τοπικές βροχές αναμένονται στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, όμως και σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί έως το μεσημέρι.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν έως πολύ θυελλώδεις (7-9 μποφόρ) και θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (16/04).

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως θυελλώδεις (6-8 μποφόρ) με εξασθένηση προς το βράδυ της Μ. Τετάρτης (15/04) οπότε θα στραφούν σε ανατολικούς έως 6 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ τη Μ. Τετάρτη (15/04).

Η θερμοκρασία που τη Μ. Τετάρτη (15/04) στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς, θα παρουσιάσει άνοδο τη Μ. Πέμπτη (16/04) και τη Μ. Παρασκευή (17/04) όπως φαίνεται στους χάρτες που ακολουθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη που τη Μ. Τετάρτη (15/04) η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 24-25 βαθμούς θα σημειώσει σημαντική πτώση τη Μ. Πέμπτη (16/04) και άνοδο τη Μ. Παρασκευή (17/04).

Τέλος, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα των νοτίων περιοχών της χώρας έως και το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (15/04).

(φωτογραφία αρχείου)