Η τιμή του πετρελαίου συνέχισε σήμερα την πτωτική του πορεία, με το βαρέλι του αμερικανικού αργού να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών, λόγω, από τη μια πλευρά, της μεγάλης προσφοράς και από την άλλη, της παγκόσμιας ζήτησης που υπονομεύεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Στις 12:50 ώρα Ελλάδας, η τιμή του αμερικανικού αργού ( WTI) παράδοσης Απριλίου διαμορφώθηκε στα 25,36 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 5,90% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, έχοντας νωρίτερα αγγίξει τα 25,06 δολάρια.

Η τιμή του βαρελιού μπρεντ Βόρειας Θάλασσας παράδοσης Μαΐου,όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαμορφώθηκε στα 27,91 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 2,82%. Και οι δύο τιμές αναφοράς έχουν χάσει σχεδόν το 60% της αξίας τους από τις αρχές του έτους.

«Η ζήτηση που αφανίζεται, η υπερβάλλουσα προσφορά και ο πόλεμος προσφοράς μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες για τους επενδυτές», σχολίασε ο Ναέμ Ασλάμ από την Avatrade.

Η πανδημία του κορονοϊού και τα δραστικά μέτρα που ελήφθησαν σε όλο τον κόσμο για τον περιορισμό της έπληξαν σοβαρά τη ζήτηση του μαύρου χρυσού, την ώρα που έχει ξεκινήσει πόλεμος τιμών μεταξύ του Ριάντ και της Μόσχας ύστερα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων τους στις αρχές Μαρτίου κατά την τελευταία συνεδρίαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους.

«Οι πτωτικές πιέσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως ότου λογικευθούν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία», εκτίμησε από την πλευρά του o Κάρστεν Φριτς, από την Commerzbank. «Αυτό σίγουρα δεν είναι η περίπτωση τώρα» πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr