Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο αστυνομικός από τη Μυτιλήνη που προπονούσε εφηβική ομάδα βόλεϊ γυναικών, καθώς κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια εις βάρος μιας 14χρονης αθλήτριας του.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Χίο, ωστόσο τον αθώωσε από την κατηγορία του βιασμού.

Πιο αναλυτικά, το stonisi.gr, αναφέρει ότι δεδομένης της προσκόμισης από την Αστυνομία στοιχείων και συγκεκριμένα ερωτικών μηνυμάτων της 14χρονης που βρέθηκαν στο κινητό του κατηγορουμένου και είχαν σταλεί έως και 20 μέρες μετά την φερόμενη πράξη βιασμού, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Αρχιφύλακας πρέπει να καταδικασθεί μόνο για τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκου με γενετήσιες πράξεις με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου. Καθώς και για την πράξη της απόπειρας αρπαγής πορνογραφικού υλικού. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Αρχιφύλακα και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 16 ετών.

Στη σύλληψη του 53χρονου Αρχιφύλακα, που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει πριν 11 μήνες, στα τέλη του Ιουλίου του 2022, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο Αστυνομικός που ανήκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατηγορείτο κατά τη σύλληψη του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Μυτιλήνης Θέμης Κεφάλας ενώ στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου ήταν ο δικηγόρος Αθηνών Κώστας Μαυροειδής.

Πηγή: newsbeast.gr