Σοκ προκαλεί μία νέα καταγγελία που αφορά χτυπημένο από αεροβόλο γάτo στο Κερατσίνι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση δίνοντας «μάχη» να κρατηθεί στη ζωή. Μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας έχουν δει στο σύνολο τέσσερα περιστικά που έχουν σημειωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η νέα καταγγελία που αφορά το Κερατσίνι έγινε γνωστή μετά την κακοποίηση γάτας στην Αιδηψό αναρτήθηκε από την Alma Libre – Hellenic Animal Rescue στη σελίδα της στο Facebook.

«Ο γάτος του Κερατσινίου διαπιστώθηκε ότι είναι πυροβολημένος πολλαπλές φορές με αεροβόλο. Μετά τη λήψη ακτινογραφιων εντοπίστηκαν τρεις σφαίρες στο σώμα του, μια εκ των οποίων στην σπονδυλική στήλη. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λαμβάνοντας απαραίτητη φροντίδα και ορό» επισημαίνεται στη σχετική ανάρτηση.

Για τον γάτο που βρέθηκε χτυπημένος στο Κερατσίνι μίλησε το πρωί της Τετάρτης (4/5) στο Open εκ μέρους της οργάνωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue η Ελένη Κοντογεώργου.

Όπως τόνισε το εν λόγω περιστατικό σχετίζεται με ένα γατάκι, το οποίο εντοπίστηκε σε αγωγό στο Κερατσίνι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως διαπίστωσαν οι άνθρωποι που τo περιέθαλψαν, το ζωάκι είχε δεχτεί πυροβολισμούς με αεροβόλο και δυστυχώς δεν πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση που καταγράφεται στην περιοχή.

«Θύματα των επιτηδείων έχουν πέσει και πολλοί σκύλοι»

Σύμφωνα με την Ελένη Κοντογεώργου μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί τέσσερα περιστατικά.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, το γατάκι που βρέθηκε είναι δύσκολο να τα καταφέρει. «Υπάρχουν πολλά περιστατικά, τα οποία μπορεί να μη μάθουμε ποτέ. Για να διαπιστωθούν τα βλήματα σε ένα ζωάκι, πρέπει να γίνει ακτινογραφία, πολλά όμως θύματα δεν εντοπίζονται καν» επεσήμανε.

«Θύματα των επιτηδείων έχουν πέσει και πολλοί σκύλοι, για τους οποίους έχει διαπιστωθεί εκ των υστέρων ότι έχουν χτυπηθεί» είπε.

Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα των δραστών που μπορεί να νιώθουν ικανοποίηση από μια τέτοια αποτρόπαια πράξη, η κα Κοντογεώργου σχολίασε: «Θεωρώ πως από ένα σημείο και μετά είναι θέμα ψυχοπαθολογίας. Τα άτομα αυτά έχουν σοβαρά προβλήματα και είναι εν δυνάμει ανθρωποκτόνοι. Τα ζωάκια είναι πιο εύκολος στόχος, γιατί δεν έχουν φωνή, δεν μπορούν να αντιδράσουν».

Για το συμβάν έχουν κινητοποιηθεί και οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ έχουν υποβάλει μήνυση κατά αγνώστου.

Πηγή: newsbeast.gr