Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, καταγράφηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός οριακά μειωμένος από αυτόν της προηγουμένης (12), χωρίς να σημειωθεί κανένας νέος θάνατος.

Από το σύνολο των κρουσμάτων αυτών, τα τέσσερα ήταν εισαγόμενα, κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές όταν αναφέρονται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι από το εξωτερικό της Κίνας.

Από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα έξι καταγράφηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ (βορειοανατολικά), που γειτονεύει με τη Ρωσία, και το έβδομο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (νότια), πάντα σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας.

Εντοπίστηκαν εξάλλου 37 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα χθες, από 49 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Επισήμως, το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα από την ασθένεια COVID-19 παραμένει αμετάβλητο στους 4.632, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.758.

Δέκα νέοι θάνατοι, σχεδόν 200 νέα κρούσματα για δεύτερο 24ωρο στον Παναμά

Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε δέκα νέους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός, και 191 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού έφθασε έτσι τους 136, ενώ συνολικά οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής ανήλθαν σε 4.658.

Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο που τα νέα κρούσματα πλησίασαν τα διακόσια, καθώς την Κυριακή οι αρχές είχαν ανακοινώσει 194 νέα κρούσματα, παρά τα μέτρα περιορισμού.

Πηγή: newsbeast.gr