Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκονται στη συμβολή της λεωφόρου Θησέως με την οδό Κανακίδου στην Καλλιθέα, όπου εκτελέστηκε ο 60χρονος «Απάτσι», που ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών.

Το θύμα δέχθηκε λίγο πριν από τις 05:00 πυροβολισμούς, διερχόμενοι πολίτες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και ο 60χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Ποιος ήταν ο «Απάτσι»

Ο «Απάτσι» στα χρόνια της παρανομίας του είχε εκτίσει ποινή ισοβίων για δύο δολοφονίες, το 1995 και το 2002, ενός ιδιοκτήτη αλόγων και ενός επιχειρηματία αντίστοιχα, έπειτα από εκτέλεση συμβολαίων θανάτου όπως μετέδωσε το Mega.

Η στάση του στις εξεγέρσεις στα Τρίκαλα και στο Μαλανδρίνο, για τις αλλεπάλληλες μεταγωγές του για πειθαρχικά παραπτώματα καθώς και για τη συμμετοχή του στην πολυήμερη απεργία πείνας των κρατουμένων τον Νοέμβριο του 2008 ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής τους, τον έφεραν κοντά στους αντιεξουσιαστές.

Η δίκη του στη Λάρισα για την ενεργό συμμετοχή του στην εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων το 2007 οδήγησε σε οδομαχίες αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας, μόλις μαθεύτηκε η νέα καταδίκη του, σε τρία χρόνια φυλάκισης.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Πηγή: newsbeast.gr