Στην Καλιφόρνια το Ανώτατο Δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει εάν θα δικαιούνται αποζημίωση οι συγγενείς των ασθενών με κορονοϊό, όπου νόσησαν στο χώρο εργασίας τους και μετέδωσαν τον ιό στην οικογένεια τους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το συγκεκριμένο αίτημα εξετάζεται, καθώς η Κόρμπι Κουσιέμπα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη της Πολιτείας αυτής υποστηρίζοντας ότι ασθένησε σοβαρά αφού ο σύζυγός της εκτέθηκε στον ιό SARS-CoV-2 στον χώρο εργασίας του, στην εταιρεία Victory Woodworks του Σαν Φρανσίσκο.

Στη μήνυσή της, το 2020, η Κουσιέμπα κατηγορούσε την εταιρεία για αμέλεια και για «δημόσια όχληση» επειδή δεν έλαβε μέτρα ασφαλείας ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της Covid-19. Στη συνέχεια η γυναίκα άσκησε έφεση αφού ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε ότι οι αξιώσεις της καλύπτονται από την αποζημίωση που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και η ίδια δεν μπορεί να μηνύσει την εταιρεία.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι αν επιτραπεί να θεωρούνται υπόλογοι οι εργοδότες για τέτοιες περιπτώσεις, τότε όχι μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι των υπαλλήλων τους αλλά και οποιοσδήποτε άλλος προσβληθεί θα μπορεί να τους ζητά αποζημίωση. Παρόμοιες αγωγές έχουν κατατεθεί σε βάρος εταιρειών, όπως οι Amazon.com, Walmart, McDonald’s και Royal Caribbean Cruises.

Πηγή: newsbeast.gr