Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα σε χωριό του Ηρακλείου η κακοκαιρία ελπίδα προκάλεσε σημαντικά προβλήματα. Σε τέτοιο βαθμό ώστε για να πραγματοποιηθεί η ταφή ενός άνδρα χρειάστηκε εκχιονιστικό μηχάνημα.

Η οικογένεια θανόντος από το χωριό Ρουκάνι ζήτησε τη βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να μπορέσουν να τελέσουν την ταφή, καθώς ο δρόμος που οδηγεί στο κοιμητήριο του χωριού, ήταν απροσπέλαστος, λόγω του χιονιού, αίτημα που φυσικά ικανοποιήθηκε, με την αποστολή μηχανήματος.

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη την Τρίτη (25/1), ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός, κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα που άφησε σε όλο τον δήμο, η επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Ο κ. Παττακός ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή ήταν «διαχειρίσιμη», σύμφωνα με το ekriti.gr με χιονοπτώσεις σε Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Προφήτη Ηλία, Πυργού, Σταυράκια και συνολικά 12 μηχανήματα στους δρόμους, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Συνέστησε, επίσης, να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις των πολιτών ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, καθώς τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι νωρίς σήμερα (26/1) το πρωί. 

Πηγή: newsbeast.gr