Κάτι σαν… δακτύλιο έχουν άντρες και γυναίκες στην πόλη Κανόνικα ντ’ Άντα της Λομβαρδίας, λόγω του κορονοϊού.

Άλλες μέρες οι άντρες για ψώνια στα σούπερ-μάρκετ, άλλες οι γυναίκες. Αυτός είναι ο… νόμος που έχει επιβληθεί στη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στην Κανόνικα ντ’ Άνα της Λομβαρδίας, ώστε και τα μαγαζιά να έχουν κόσμο καθημερινά περιορίζοντας όσο γίνεται την οικονομική ζημιά, αλλά και ο κόσμος που κυκλοφορεί να μην είναι πολύς και έτσι να προστατεύονται και οι πολίτες από τον ιό.

Ο δήμος μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όρισε και πρόστιμο 400 ευρώ για τους παραβάτες της εκ περιτροπής εξόδου ανδρών – γυναικών.

«Την Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, μπορείτε να πηγαίνετε στον φούρνο, αντίθετα τις άλλες μέρες μπορεί να πηγαίνει ο σύζυγός σας», ενημερώνει ένας αστυνομικός της πόλης αυτής κοντά στο Μπέργκαμο, που έχει αναδειχθεί σε μαρτυρική πόλη του κορονοϊού στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον Τζανμαρία Τσερέα, δήμαρχο της πόλης, με πληθυσμό 4.400 κατοίκων, ο κορονοϊός σκότωσε περίπου 20 συμπολίτες του τον Μάρτιο, αλλά η Κανόνικα ντ’ Άντα δεν είναι από τις πιο πληγείσες πόλεις στη Λομβαρδία, “κόκκινη ζώνη ” της πανδημίας.

Το διάταγμα που καθορίζει ποιες ημέρες θα μπορούν γυναίκες και άνδρες να κάνουν τα ψώνια τους «θεσπίσθηκε ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Είμαι υποχρεωμένος να εγγυώμαι την δημόσια υγεία, ακόμη κι εάν αυτό μπορεί να προκαλέσει επικρίσεις», τόνισε ο Τσερέα.

Η 62χρονη συνταξιούχος Τσίντσια Ινβερνίτσι δεν αμφισβητεί μεν την λογική του μέτρου αυτού, αλλά εκφράζει την απορία της γιατί επιτρέπεται «μία επιπλέον ημέρα εξόδου στους άνδρες , όταν το 80% των αγορών σε τρόφιμα τις κάνουν οι γυναίκες, κι όχι οι άνδρες».

Κατά τον Τσερέα, την Κυριακή θα παραμένουν ανοικτά μόνον ένα μικρό σούπερ-μάρκετ και το μοναδικό φαρμακείο της πόλης, τα οποία εξαιρούνται από το διάταγμα.

Πηγή: newsbeast.gr