Ένα 23χρονο μοντέλο από την Ιταλία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας όχι για τη φυσική καλλονή αλλά γιατί παραμένει θετική στον κορονοϊό επί 56 ημέρες, χωρίς να παρουσιάζει συμπτώματα.

Όπως αναφέρει η The Sun, η Bianca Dobroiu φαίνεται ότι ακόμη είναι προσβεβλημένη από τον ιό, ακόμη και μετά την πάροδο μεγάλου χρονικού διαστήματος μετά την αρχική διάγνωση.

Το μοντέλο ήταν ένα από τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 που καταγράφηκαν στην πόλη της Μπολόνια. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Sant’ Orsola» στις 28 Φεβρουαρίου με πυρετό 40,7 και την ίδια ημέρα, το τεστ έδειξε ότι είναι θετική στον ιό.

Η Ιταλίδα καλλονή έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 6 Μαρτίου με τους γιατρούς να την συμβουλεύουν να τεθεί σε αυτοαπομόνωση καθώς, όπως της είπαν, τα μη σοβαρά περιστατικά δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν τη δεδομένη χρονική στιγμή στο νοσοκομείο.

Η Dobroiu, που εκτός από μοντέλο είναι και φοιτήτρια, παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό και συνέχισε να υποβάλλεται σε διαγνωστικά τεστ. Στα τέσσερα τεστ βρέθηκε θετική ενώ στο πέμπτο το αποτέλεσμα ήταν ασαφές, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στο έκτο τεστ που έκανε την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε και πάλι θετική με τον γιατρό του νοσοκομείου Luciano Attard να δηλώνει:

«Μελετάμε την περίπτωσή της προσεκτικά. Κανένας άλλος στην Ιταλία δεν έχει βρεθεί θετικός στον ιό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Γενικά, μπορεί κάποιος να είναι θετικός στον ιό όχι όμως πάνω από τέσσερις εβδομάδες».

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η Ιταλίδα φοιτήτρια υποστηρίζει ότι δεν παρουσιάζει πλέον συμπτώματα και, επειδή δεν έχει υποκείμενο νόσημα, δεν ανησυχεί πολύ που παραμένει θετική στον ιό.

Ανυπομονεί όμως να βγει έξω για να κάνει μια βόλτα και να πάρει λίγο καθαρό αέρα, καθώς παραμένει στο σπίτι με τη μητέρα της, η οποία έχει υποβληθεί σε τρία τεστ κι όλα βγήκαν αρνητικά.

*Η φωτογραφία είναι από το προφίλ της στο Instagram

Πηγή: newsbeast.gr