Ο δρόμος για τα έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου του ΠΑΟΚ άνοιξε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να κάνει λόγο για μια ιστορική μέρα τόσο για τον δικέφαλο του βορρά όσο και για την πόλη, με επίσημη δήλωσή του.

Σε αυτή, ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας αναφέρει τα εξής.

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την ομάδα του ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη.

Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα, ανοίγει ο δρόμος για μια μεγάλη παρέμβαση, που πέρα από τον αθλητικό της χαρακτήρα έχει σαφή κοινωνική και αναπτυξιακή διάσταση για την ευρύτερη περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του την προοπτική ενός υπερσύγχρονου γηπέδου, που θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του -ενός γηπέδου αντάξιου του μεγέθους του- και η Θεσσαλονίκη την ευκαιρία μιας σύγχρονης ανάπλασης σε μεγάλη κλίμακα, με τη δημιουργία υπόγειων θέσεων στάθμευσης, με περισσότερο πράσινο, με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα δώσουν αναπτυξιακό τόνο στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή λειτούργησε ως επισπεύδουσα δύναμη κι ενήργησε τάχιστα σε όλα τα στάδια. Δεσμεύομαι προσωπικά να πράξουμε ό,τι μας αναλογεί, για να πάρει σάρκα και οστά αυτό το μεγάλο project.

Η συνεχής αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης είναι αναγκαία. Θα κάνουμε τα πάντα, για να έχουν όλες οι ομάδες της πόλης μας αθλητικές εγκαταστάσεις που να τους αξίζουν και οι Θεσσαλονικείς ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον που θα αναβαθμίζει την καθημερινότητά τους».

Καλαφάτης: «Λύσαμε τα θέματα για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ σύγχρονο γήπεδο»

Δήλωση για την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έγινε δεκτή με έντονη ικανοποίηση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, έκανε και ο Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), λέγοντας τα εξής.

«Το είπαμε, το κάναμε. Η Πολιτεία έλυσε όλα τα θέματα που αφορούν τη χωροταξία και τις χρήσεις γης, ώστε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα σύγχρονο γήπεδο. Οι νέες εγκαταστάσεις θα αναβαθμίσουν, όχι μόνο την περιοχή της Τούμπας, αλλά ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε, άμεσα, να μπούμε στη φάση της ανέγερσης της Νέας Τούμπας».

Πηγή: newsbeast.gr