Συγγενείς και φίλοι ενός Ισπανού που συνελήφθη στο Ιράν καθώς κατευθυνόταν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, συγκεντρώθηκαν σήμερα (18/12) έξω από την ιρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη για να απαιτήσουν την «ταχεία» απελευθέρωσή του.

Αρκετές δεκάδες άτομα συμμετείχαν σε αυτή τη «σιωπηλή» διαδήλωση συμπαράστασης στον Σαντιάγο Σάντσες κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Η οικογένειά σου απαιτεί την ταχεία απελευθέρωσή σου».

«Η ευχή μου για τα Χριστούγεννα, φυσικά, είναι να επιστρέψει ο γιος μου, δεν θέλω να (κερδίσω) το λαχείο ή οτιδήποτε άλλο, θέλω τον γιο μου», είπε η μητέρα του Σαντιάγο Σάντσες, η Σίλια Κοχεδόρ, η οποία είπε ότι μπόρεσε να μιλήσει πριν από λίγες μέρες με τον γιο της, ο οποίος είναι «καλά στην υγεία του».

«Ζητάμε (από τις ιρανικές αρχές) να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι πολιτικός ακτιβιστής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους φίλους του, ο Χοσέ Φελίξ.

Οπαδός του ποδοσφαίρου, ο 40χρονος Σαντιάγο Σάντσες Κογκεδόρ ξεκίνησε ένα αρκετά φιλόδοξο και συνάμα παράτολμο ταξίδι στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Έβαλε στόχο να περπατήσει από τη Μαδρίτη μέχρι το Κατάρ προκειμένου να παρίσταται στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στις 20 Νοεμβρίου 2022. Επρόκειτο να καλύψει μια απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων περνώντας μέσα από τουλάχιστον 10 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Πηγή: newsbeast.gr