Ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο από κοινού, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης τους κατηγορούμενους της υπόθεσης δολοφονίας του Κώστα Προβιδάκη, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς Ηρακλείου.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα περί χορήγησης ελαφρυντικών και επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης στους δύο πρώτους κατηγορούμενους (τον 39χρονο και τον 33χρονο), ενώ στον 31χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, σήμερα (16/12), λίγο πριν την έκδοση της απόφασης, ο 31χρονος παρά το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης υποστήριζε πως ο ίδιος δεν είχε κτυπήσει το θύμα και την ευθύνη για το περιστατικό είχε αναλάβει ο 39χρονος αδερφός του, με δάκρυα στα μάτια ομολόγησε ότι και αυτός είχε χτυπήσει τον Προβιδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, οι τρεις άνδρες κατηγορούνταν ότι χτύπησαν μέχρι θανάτου με μαγκούρες τον εκλιπόντα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 51 ετών, επειδή τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη, προκειμένου να περάσει με το αυτοκίνητό του.

Πηγή: newsbeast.gr