Νέος ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Τουρκία και την Συρία πριν λίγη ώρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 Ρίχτερ και η δόνηση καταγράφηκε στις 19:04 (ώρα Ελλάδας, 20:04 ώρα Τουρκίας).

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 75 χλμ. βόρειονατολικά της Λατάκιας στη Συρία.

Το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 2χλμ ενώ έγινε αισθητός και στην Κύπρο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

«Νόμιζα ότι η γη θα άνοιγε κάτω από τα πόδια μου»

Η Muna Al Omarm, μιλώντας στο Reuters ανέφερε πως βρισκόταν σε ένα πάρκο στο κέντρο της Αντιόχειας την στιγμή του σεισμού.

«Νόμιζα ότι η γη θα άνοιγε κάτω από τα πόδια μου», είπε κλαίγοντας καθώς κρατούσε τον 7χρονο γιο της στην αγκαλιά της.

Στιγμές τρόμου από το νέο «χτύπημα»

Στιγμές τρόμου βίωσαν οι κάτοικοι της Τουρκίας και της Συρίας από το νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD ανέφερε ότι ακολούθησε μετασεισμός 5,8 βαθμών λίγο αργότερα με επίκεντρο την πόλη Σαμαντάγκ στην επαρχία Χατάι. Σύμφωνα με την AFAD, ο σεισμός αυτός είχε εστιακό βάθος 7 χλμ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίρια στην Αντιόχεια, ενώ η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο σεισμός προκάλεσε πανικό στους σεισμόπληκτους και σήκωσε μεγάλα σύννεφα σκόνης στην κατεστραμμένη πόλη. Ανέφερε καταρρεύσεις ήδη κατεστραμμένων κτιρίων και δραματικές εκκλήσεις κατοίκων για βοήθεια.

Σύμφωνα με την AFAD, περισσότεροι από 6.000 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μετά τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου που συγκλόνισε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία.

Πηγή: newsbeast.gr