Την παρέμβαση της δικαιοσύνης με αφορμή τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας σε επικοινωνία που είχε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Ο κ. Τσιάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον κ. Πλιώτα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά. Ο υπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως το καθήκον τους.

Είχε προηγηθεί η επικοινωνία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά με τον υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία αναφέρθηκε στα επίμαχα περιστατικά και ενώ τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι σε πλήρη ισχύ. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τον κ. Τσιάρα, να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».