Έναν πρωτότυπο και συγκινητικό τρόπο ώστε να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στις γυναίκες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αλλά και να στείλει αντιπολεμικό μήνυμα βρήκε η Φίνος Φιλμ η οποία δημιούργησε ένα βίντεο με πρωταγωνίστριες ταινιών που έγραψαν ιστορία.

Η εταιρία δημοσίευσε το βίντεο στην επίσημη σελίδα της στο Twitter και το προλογίζει με λόγια που δείχνουν τη δύναμη των γυναικών.

«Γυναίκα. Έξυπνη, καπάτσα. Η άγνωστος στρατιώτης του καθήκοντος. Πλάθει την τύχη μόνη της, με φαντασία και ευαίσθητη καρδιά. Παίρνει τα ηνία στα χέρια της, έχει καριέρα, φινέτσα και ζητάει σεβασμό. Βρίσκεται στο φως και όχι στο ημίφως» αναφέρει η Φίνος Φιλμ και εύχεται «χρόνια πολλά».

Στο βίντεό της η Φίνος Φιλμ παρουσιάζει αποσπάσματα από σημαντικές ελληνικές ταινίες με πολλές πρωταγωνίστριες όπως η Ζωή Λάσκαρη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζένη Καρέζη, Μπέτυ Λιβανού, Μαίρη Χρονοπούλου, Γεωργία Βασιλειάδου, Κατερίνα Γώγου, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Αννα Καλουτά, Καίτη Πάνου, Γκέλυ Μαυροπούλου.

Οι ατάκες που «πρωταγωνιστούν» στο βίντεο είναι μία προς μία διαλεγμένες ενώ η τελευταία που ακούγεται στέλνει και μήνυμα κατά του πολέμου καθώς λέει «στο όνομα της ειρήνης».