Ηλεκτρονικά θα μπορεί πλέον να γίνεται μια σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού e-ΕΦΚΑ, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες της χώρας.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν ασφαλισμένων το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κοινή.

Συγκεκριμένα δίνεται η δυνατότητα στους παραπάνω να εκτελούν ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου και χωρίς επίσκεψη σε μονάδα του e-ΕΦΚΑ τις εξής 6 συναλλαγές:

  • Χορήγηση Βεβαίωσης Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης για έναρξη στην ΑΑΔΕ
  • Χορήγηση Βεβαίωσης για Μεταβολή Δραστηριότητας
  • Χορήγηση Βεβαίωσης Εγγραφής στον e-ΕΦΚΑ
  • Χορήγηση Βεβαίωσης Προϋπηρεσίας
  • Υποβολή Απογραφικού Δελτίου για Αγρότες
  • Εκδοση Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας

«Υπογράψαμε με το συνάδελφό μου Υπουργό Επικρατείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη μία σημαντική Υπουργική Απόφαση με την οποία καταργούμε τη γραφειοκρατία μέσα από την ψηφιοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών που ανάγκαζαν για χρόνια τους ασφαλισμένους σε αυτοπρόσωπη παρουσία και ταλαιπωρία» είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

«Μαζί με τον Διοικητή και τα στελέχη του e- ΕΦΚΑ και της ΗΔΙΚΑ ψηφιοποιούμε μία σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας με σημαντικότερη την ηλεκτρονική έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας για όλους τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους της χώρας. Το συγκεκριμένο, μάλιστα, αποτελούσε ένα πάγιο και διαρκές αίτημα των επιστημονικών φορέων της χώρας μας» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Έτσι από την επόμενη εβδομάδα κανένας δεν θα χρειάζεται να πάει αυτοπρόσωπα σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ και να περιμένει σε ουρές για το αποδεικτικό της ασφαλιστικής του ενημερότητας. Θα μπορεί να το έχει στο γραφείο του ανά πάσα στιγμή. Η κυβέρνηση αθόρυβα, με σχέδιο, κάτω από τις οδηγίες του Πρωθυπουργού καταπολεμάει καίρια τη γραφειοκρατία και λύνει χρόνια προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη».

Πηγή: newsbeast.gr