Εκδικάστηκε στην Πάτρα η υπόθεση βιασμού της 19χρονης σήμερα κοπέλας, με τον θείο της να κάθεται στο εδώλιο. Το Δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, καταβάλλοντας ως εγγύηση το ποσό των 5.000 ευρώ, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα στο Α.Τ. Ήλιδας και την ταυτόχρονη απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αλλά και να πλησιάσει την κοπέλα σε απόσταση μικρότερη τους ενός χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με το patrinews,ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, εντόπισε προδικαστικές παραλείψεις τις οποίες ακολούθως αναγνώρισαν ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η δίκη να αναβληθεί πριν καν ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας επισήμανε πως το φερόμενο ως θύμα δεν υποβλήθηκε σε παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όταν έκανε τις καταγγελίες στην αστυνομία, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Εισαγγελέας της έδρας, Γιάννης Παΐσιος.

Ο κ. Παΐσιος τόνισε ότι επειδή οι καταγγελλόμενοι βιασμοί εμφανίζονται να έγιναν μέχρι και τρία χρόνια πριν από τις καταγγελίες, ελλείψει πραγματογνωμοσύνης το βάρος θα δοθεί αναγκαστικά στην ψυχιατρική και ψυχολογική εκτίμηση της καταγγέλλουσας και του κατηγορούμενου.

Με αυτό μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», συμφώνησε και ο πρόεδρος της έδρας Ευάγγελος Κωστακιώτης, αλλά και ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Μάκης Παπαγιαννόπουλος με την συνάδελφό του Μαγδαληνή Πλεμμένου.

Πηγή: newsbeast.gr