Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους και πραγματοποιούν ελέγχουν στα έγγραφα των πολιτών μετά το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου. Στην Αθήνα αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους και σημεία της πόλεις.

Οι ένστολοι σταματούσαν τους οδηγούς και αφού έλεγχαν αν στα ΙΧ βρίσκονταν μέχρι 2 άτομα, όπως προβλέπει το μέτρο, στη συνέχεια ζητούσαν τα απαραίτητα έγγραφα ή το sms που θα πρέπει να διαθέτουν οι πολίτες προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους.

«Υπάρχει ανοχή την πρώτη μέρα, δίνονται συστάσεις, παραινέσεις, οδηγίες και συμβουλές, προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα έγγραφα που πρέπει να έχουν μαζί τους» είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, περιγράφοντας την πρώτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και τους ελέγχους που γίνονται από το πρωί στους δρόμους.

«Από αύριο θα υπάρξει αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή» πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους και πληρώματα της δημοτικής αστυνομίας για τους ελέγχους κυκλοφορίας πολιτών

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί και η δημοτική αστυνομία προκειμένου να ενημερώνει για τα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, αλλά και να ελέγχει εάν οι πολίτες έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα για τις μετακινήσεις έγγραφα.

Δύο πληρώματα με περιπολικά της δημοτικής αστυνομίας πραγματοποιούν διελεύσεις από τις 6 το πρωί στις οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, ενώ από αύριο, Τρίτη, άλλα δύο οχήματα θα βρίσκονται σταθερά σε κεντρικά σημεία για να υπενθυμίζουν στους πολίτες πως για τις όποιες μετακινήσεις θα πρέπει να διαθέτουν το «έντυπο δήλωσης».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης διαθέτει δύο πληρώματα για το γνήσιο της υπογραφής ανθρώπων που μένουν μόνοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ -όπως έγινε γνωστό- στις πρώτες ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν είχε τηλεφωνήσει κανένας πολίτης για να ζητήσει πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο συμπλήρωσης του εντύπου δήλωσης κυκλοφορίας.

Δείτε εικόνες από τους ελέγχους της Αστυνομίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη