Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Ιταλία και αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω του κορονοϊού.

Οι εικόνες δείχνουν τη μοναξιά των Ιταλών που βρίσκονται σε καραντίνα, τους άδειους δρόμους, μία παρατημένη μπάλα αλλά και την αγωνία γιατρών και νοσοκόμων για να σώσουν ασθενείς με Covid-19.

Η κατάσταση στην Ιταλία είναι χειρότερη από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη και αυτό πλέον το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία 427 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συνολικός αριθμός προς το παρόν είναι 3.405.

Παράλληλα, υπάρχουν 5.322 νέα κρούσματα, πράγμα που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός φτάνει στις 41.035, αν σε αυτούς προσθέτουμε και τους νεκρούς αλλά και όσους ανάρρωσαν. Διαφορετικά, χωρίς αυτούς, οι θετικοί στον ιό είναι 33.190.

Έτσι, η Ιταλία είναι αυτή τη στιγμή η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από τον κορονοϊό, ξεπερνώντας και την Κίνα που μετράει 3.245 απώλειες.

Κορονοϊός: Το εφιαλτικό σενάριο για την Ιταλία και την 25η Μαρτίου

Η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς λόγω κορονοϊού, αλλά τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Η ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας της Ιταλίας την Πέμπτη, ήταν πιο δραματική από ποτέ: 427 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, 3.405 συνολικά και… παγκόσμια πρωτιά.

Σε αυτό, δυστυχώς, συμφωνεί και η επιστημονική κοινότητα της γειτονικής χώρας, αφού εκτιμά ότι η εξάπλωση του ιού δεν έχει πιάσει ακόμη το peak του στην Ιταλία. Αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα γίνει στις 25 του Μαρτίου.

Γεγονός, το οποίο προκαλεί, αν μη τι άλλο, τρόμο μπροστά στη σκέψη για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες, με δεδομένο ότι ήδη τα τελευταία 24ωρα η καθημερινή ενημέρωση κάνει λόγο σταθερά για περισσότερους από 400 νεκρούς ημερησίως.

Πηγή: newsbeast.gr