Μια οικογένεια από τη Βρετανία βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κέρκυρα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το BBC, το ζευγάρι και τα δυο παιδιά τους είναι απομονωμένοι σε ένα βανάκι στο νησί των Ιονίου.

Η 36χρονη Κέιτ και ο 39χρονος Μάρτιν Θάκερ με τις δυο τους κόρες Σάνον και Φοίβη, αλλά και τα δυο σκυλιά τους και μια γάτα, ξεκίνησαν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη τον Ιανουάριο.

Μετά το πέρασμά τους από Γαλλία, Ιταλία και Σλοβενία, βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Η οικογένεια από τον Μπάνχαμ του Σάφολκ, επαινούν τώρα τους ντόπιους για τη στήριξή τους σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση.

Αφού το ζευγάρι αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του και βγήκαν σε διαθεσιμότητα, θέλησαν να ταξιδέψουν και να δουν μια διαφορετική πλευρά της ζωής.

Όπως λέει ο Θάκερ, τα παιδιά τους έχουν μαζί τους βιβλία και χρησιμοποιούν εκπαιδευτικές εφαρμογές και το διαδίκτυο για τη μόρφωσή τους. Αλλά, όπως λέει «βιώνουν αυτά τα μέρη από πρώτο χέρι, ανακαλύπτουν διαφορετικούς πολιτισμούς και γλώσσες και συναντούν πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους».

Η πανδημία τους «πέτυχε» στον δρόμο

Η οικογένεια κατευθυνόταν στην Ελλάδα την ώρα που ο κορονοϊός άρχισε να εμφανίζεται στην ηπειρωτική Ευρώπη και έπειτα, πήγαν στα ελληνικά νησιά, όπου ένιωσε ότι θα ήταν πιο ασφαλής. Ο Θάκερ, που δήλωσε ότι προηγουμένως έκανε μια «σχετικά αγχωτική δουλειά», ανέφερε ότι μαζί με την σύζυγό του, αποφάσισαν να ταξιδέψουν για να ξεφύγουν από το κλασικό ωράριο εργασίας 9-5.

Όπως λέει ο 39χρονος, τώρα η οικογένεια περνά ποιοτικό χρόνο. «Για εμάς είναι απλώς οικογενειακές στιγμές, οι εμπειρίες που έχουμε μαζί αντί να έκανε ο καθένας την ζωή του», αναφέρει ενώ τονίζει πως τα περιοριστικά μέτρα που μπήκαν σε εφαρμογή στην Κέρκυρα, εφαρμόστηκαν πολύ γρήγορα. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η οικογένεια με το βανάκι της στάθμευαν σε μία παραλία, αλλά τώρα οι Αρχές την έχουν κλείσει.

Έπρεπε να βρουν κάπου να μείνουν μακροπρόθεσμα, αλλά ευτυχώς γνώρισαν έναν Έλληνα, του οποίου ο φίλος ήταν πρόθυμος να τους αφήσει να μείνουν στον ελαιώνα του – όπου παραμένουν πλέον εδώ και 15 ημέρες. «Το βαν λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, έτσι όσο έχουμε πετρέλαιο για την κουζίνα μας και φρέσκο νερό, είμαστε μια καλά» σημειώνει η Κέιτ Θάκερ.