«Όταν υπάρχει πολιτική βούληση και συναισθηματική νοημοσύνη όλες οι τραγωδίες μειώνονται υπερβολικά». Αυτό ανέφερε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο οδηγός αγώνων Τάσος Μαρκουϊζος (Ιαβέρης), αναλύοντας τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων τον πρώτο μήνα της πανδημίας του κορονοϊού, όπου το μεγαλύτερο μέρος των οδηγών έχει μείνει στο σπίτι του.

Ο ίδιος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην οδική ασφάλεια των Ελλήνων οδηγών επισήμανε πως: «τα θύματα του Covid-19 τον πρώτο μήνα της επιδημίας στην Ελλάδα (26/2 – 26/3) είναι ευτυχώς λόγω των σκληρών μέτρων, μόλις λίγο πάνω από 35 ανθρώπους, μέσης ηλικίας βέβαια άνω των 75 ετών. Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση. Ακόμη πιο θεαματική όμως είναι η μείωση (επιτέλους) των τροχαίων εγκλημάτων και δυστυχημάτων. Έτσι, στο διάστημα αυτό του ενός μηνός, αντί να έχουμε 90 νεκρούς, 90 βαριά ανάπηρους, παραπληγικούς, ακρωτηριασμένους, μέσου όρου ηλικίας 17 ετών (γενοκτονία) και 120 αγέννητα παιδιά (σύνολο δηλαδή 300 τραγικές απώλειες) έχουμε λιγότερα από 30 θύματα», ανέφερε.

Τέλος, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση τόνισε πως: «όλος ο κόσμος πρέπει να μείνει στο σπίτι του. Να περάσει η πανδημία και να κάνουμε μια επανεκκίνηση στο θέμα της οδικής ασφάλειας για να κρατήσουμε και μετά τον κορονοϊό αυτά τα χαμηλά επίπεδα ατυχημάτων».