Χτισμένο στην καρδιά μιας δεντροφυτεμένης περιοχής, το Smilgu House επιστρατεύει σύγχρονο σχεδιασμό για να ζήσει σε αρμονία με τη φύση.

Η αυστηρή γεωμετρική του φόρμα είναι ντυμένη με ξύλινες σανίδες, οι οποίες θα ατονίσουν σε χρώμα με τον καιρό και θα αποκτήσουν την απόχρωση των γειτονικών κορμών.

Αν εξαιρέσεις το γκαράζ-βιτρίνα, η πρόσοψη είναι κλειστή, ώστε να προστατεύει την ιδιωτικότητα των ενοίκων από τα αδιάκριτα μάτια των περαστικών.

Στο πίσω μέρος όμως της κατοικίας το σκηνικό αλλάζει. Εδώ τον πρώτο λόγο αποκτά το γυαλί και τα τεράστια ανοίγματα, συνδέοντας το εσωτερικό με το εξωτερικό και χαρίζοντας χορταστική θέα στο πράσινο από κάθε χώρο.

Επιτρέποντας ταυτοχρόνως και άπλετο ηλιακό φως στο εσωτερικό. Έτσι το ήθελαν οι ιδιοκτήτες και έτσι ακριβώς το έφτιαξε το γραφείο Plazma Architecture Studio.

Η μινιμαλιστική επίπλωση και η ουδέτερη χρωματική παλέτα μέσα στο σπίτι κρατά την ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική, την ίδια ώρα που οδηγεί το μάτι στο καταπράσινο εξωτερικό…

Πηγή: newsbeast.gr