Η Τσεχία προχωράει με μεγάλα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του νέου κορονοϊού από την 25η Μαΐου, ανοίγοντας εστιατόρια, ξενοδοχεία και πισίνες και επιτρέποντας τις συναθροίσεις έως 300 ατόμων, είπαν σήμερα αξιωματούχοι.

Στους Τσέχους θα επιτρέπεται, επιπλέον, να μην φοράνε τις μάσκες τους, όταν βρίσκονται έξω.

Η χώρα των 10,7 εκατομμυρίων καταγράφει λιγότερα από 100 νέα κρούσματα την ημέρα κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα.

Έως σήμερα το πρωί, μετρά 8.352 κρούσματα εκ των οποίων τα 5.249 έχουν αναρρώσει. Έχει επίσης καταγράψει 293 θανάτους.

Ο υπουργός Υγείας Άνταμ Βόιτσεχ γνωστοποίησε ότι τα γεύματα σε εσωτερικούς χώρους και οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία μπορούν να ξαναρχίσουν την 25η Μαΐου, υπό αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες.

Στα εστιατόρια, στα οποία επιτρέπεται από τη Δευτέρα να ανοίξουν εξωτερικούς χώρους για γεύματα, οι παρέες των πελατών θα πρέπει να χωρίζονται από απόσταση 2 μέτρων και τα τραπέζια να απολυμαίνονται έπειτα από κάθε χρήση. Τα ξενοδοχεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν πρωινό σε μπουφέ, το οποίο θα σερβίρει το προσωπικό, ενώ το διαχωριστικό από πλέξιγκλας συστήνεται στις ρεσεψιόν.

Μπαρ, πισίνες και σάουνες θα ανοίξουν επίσης.

Η λειτουργία πάντως των μπαρ και των εστιατορίων θα επιτρέπεται έως τις 23.00 το βράδυ.

Από την 25η Μαΐου θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 300 ατόμων, από 100 που ισχύει σήμερα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα αυξηθεί στους 500 και κατόπιν στους 1.000 τον Ιούνιο, όταν αναμένεται να επαναλειτουργήσουν και οι παιδικές κατασκηνώσεις.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Μαΐου, χωρίς φιλάθλους στην αρχή.

Η χρήση μάσκας θα απαιτείται σε κλειστούς χώρους όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα γραφεία, τα καταστήματα και οι πολιτιστικοί χώροι.

Πηγή: newsbeast.gr