Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα διήρκεσε η κατήφεια στην Κουμουνδούρου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο 20,07%. Στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτές τις ώρες υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η επερχόμενη αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος. «Βάζουμε τον πήχη ψηλά και κινητοποιούμε κάθε ανθρώπινο πόρο, προκειμένου να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο που είναι η ανατροπή των συσχετισμών της 21ης Μαΐου» όπως τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης της εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα στέλνει μήνυμα επανασύστασης των προγραμματικών θέσεων και αναδιατύπωσης μιας σειράς προτάσεων με σκοπό να πεισθούν οι ψηφοφόροι να επιστρέψουν. Επί τάπητος θα τεθούν εκ νέοι οι προτάσεις που αφορούν τα θέματα της ακρίβειας, της δημόσιας υγείας και παιδείας ενώ θα εξεταστούν και όλες οι δυνατότητες ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να έχουν ένα καλύτερο εισόδημα το συντομότερο δυνατό. «Θα έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το μεγάλο δίλημμα και διακύβευμα της επόμενης τετραετίας που είναι πώς, με ποιους όρους και ποιος θα διαχειριστεί τα 70 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «πάμε να δώσουμε μία μάχη με στόχο να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας πως «έχουμε χρέος, οφειλή ιστορική, να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο μίας παντοδυναμίας μιας δεξιάς ανεξέλεγκτης που θα έρθει το επόμενο διάστημα να επιβάλλει σαρωτικές αλλαγές».

Κατά το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η συγκρότηση της νέας Εκλογικής Επιτροπής, αποτελεί την χειροπιαστή απόδειξη ότι η Κουμουνδούρου ακούει το μήνυμα των Ελλήνων πολιτών, και επιχειρεί να κάνει δραστικές αλλαγές όχι μόνο στο πρόγραμμα αλλά και τα πρόσωπα. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα θα μειωθεί ο ρόλος μιας σειράς μελών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που μόνο προβλήματα δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπως για παράδειγμα η θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί δημιουργίας «τοπικών συμπληρωματικών νομισμάτων».

Βέβαια η ανάκαμψη μόνο εύκολη δεν είναι. «Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης αυτής δυσκολίας. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό που ζητάει ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι απαντήσεις στα προβλήματά του. Ζητάει δικαιοσύνη, ζητάει άμβλυνση των ανισοτήτων. Ζητάει απαντήσεις στα μεγάλα θέματα που τον αφορούν στην καθημερινότητά του, στο μέλλον του. Η απόφαση μας λοιπόν είναι το επόμενο διάστημα να επιχειρήσουμε να επανασυστήσουμε τις προγραμματικές θέσεις και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία. Και οι προγραμματικές μας θέσεις θα είναι το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο της καμπάνιας μας και της προεκλογικής μας εκστρατείας» κατά τον κ. Τσίπρα.

Πηγή: newsbeast.gr