Την προσωπική του εμπειρία από το Άγιο Όρος μοιράστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας με τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τη διασπορά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αφού ευχαρίστησε δημόσια την εκκλησία που ακολουθεί όπως είπε τις υποδείξεις των Αρχών, είπε: «Όταν πριν 30 χρόνια πήγα σαν φοιτητής στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε πως η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάμε στο μπαλκόνι.

Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας».

«Αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Εγώ σ’ αυτές τις περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά. Που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας εμπάθειες. Ένα από αυτά, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα. Γι’ αυτά τα παιδιά που ξέρουν να συγχωρούν, μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή», συμπλήρωσε.