Σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εξακολουθεί και νοσηλεύεται η μητέρα από τη Σπερχειάδα με το μόλις τριών μηνών μωρό της που διαγνώστηκε με κορονοϊό.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Μετά από πολυήμερη δοκιμασία (49 ημερών) που αντιμετώπισαν μητέρα και βρέφος λόγω ότι γεννήθηκε πρόωρα, ένας νέος αγώνας ξεκίνησε για κείνους την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα όταν έμαθα ότι το παιδί μου μετά από όλα όσα έχει περάσει, διαγνώστηκε με τον ιό που έχει τρομοκρατήσει όλον τον κόσμο…», λέει στο LamiaReport η μητέρα από τη Σπερχειάδα. Η ιστοσελίδα ανέδειξε πρώτη αυτή τη συγκινητική οικογενειακή ιστορία, λίγες ώρες αφότου το τεστ κορονοϊού βγήκε θετικό.

Ο Γολγοθάς αυτής της οικογένειας είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβριο και από τις επιπλοκές στην εγκυμοσύνη του δεύτερου παιδιού τους. Στις 13 Δεκεμβρίου γεννήθηκε πρόωρα ο γιος τους ο οποίος από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ζωής του αποδείχτηκε μαχητής. Τα κατάφερε και σε 49 ημέρες γύρισε υγιής στη Σπερχειάδα. Μια ίωση όμως τους υποχρέωσαν να τον φέρουν και πάλι σε Νοσοκομείο της Αθήνας και μόλις βγήκε και από κει υγιής, παρουσίασε νέα συμπτώματα που τελικά αποδείχθηκε ότι προερχόντουσαν από το νέο κορονοϊό.

Το μεσημέρι της Τρίτης (24/3) τα νέα αποτελέσματα των τεστ εξακολουθούν να είναι θετικά για τον γιο της, ενώ το δικό της θα βγει αργότερα το βράδυ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μάνα και γιος είναι πολύ καλά. Ο μικρός έκανε δύο φορές μόνο πυρετό και η κλινική του εικόνα είναι πολύ καλή, ενώ πολύ καλύτερα είναι και η μητέρα. Μάλιστα όπως είχε δημοσιοποιήσει η ίδια, ένα από τα συμπτώματά της ήταν η απώλεια της όσφρησης, η οποία επανέρχεται σταδιακά. Χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο σύμπτωμα αναφέρθηκε κατά τη δευτεριάτικη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον επικεφαλής της πανδημίας κορονοϊού, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Συγχρόνως ευχάριστα είναι τα νέα και από το Νοσοκομείο Θηβών, όπου νοσηλεύεται μετά από τροχαίο ατύχημα ο σύζυγός της. Το αμάξι διαλύθηκε στο ύψος του «90» και ο άνδρας της χρειάστηκε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο με κάταγμα στο θώρακα και χτυπήματα στο πρόσωπο. Μάλιστα αμέσως μετά την ενημέρωση από Αθήνα για κορωνοϊό, υπεβλήθη και ο ίδιος σε τεστ το οποίο ευτυχώς βγήκε αρνητικό.

Η προσευχή

«Τον σκέφτομαι και αυτόν που είναι μόνος του σε ένα Νοσοκομείο και τη μικρή μας που είναι πίσω στη Σπερχειάδα χωρίς τους γονείς της», λέει και παίρνει κουράγιο από το Θεό και την ίδια τους τη μοίρα, καθώς όπως τονίζει, κάθε φορά που όλα τους πήγαιναν στραβά, πάντα κάτι γινόταν την τελευταία στιγμή και ερχόταν το καλό νέο.

«Η προσευχή και η πίστη, μας έχει κρατήσει ζωντανούς. Από τον Νοέμβριο που ξεκίνησαν τα προβλήματα με την εγκυμοσύνη, η πρόωρη γέννα, το παιδί που γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, η εμπειρία της θερμοκοιτίδας, η λοίμωξη που μας έφερε και πάλι στην Αθήνα και τώρα αυτό μαζί με το τροχαίο του άνδρα μου. Μέχρι τώρα πάντα κάτι γινόταν και τελείωνε καλά. Το ίδιο ελπίζω και τώρα», αναφέρει συγκινημένη.

Στις τελευταίες προσευχές της όμως σίγουρα έχει πολλές ακόμη συμπατριωτών της που έμαθαν για τη νέα δοκιμασία της οικογένειας. Η πλειοψηφία των γνωστών έχει σταθεί στο πλευρό τους και νοιώθει ευγνωμοσύνη για αυτό. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που πρώτα σκέφτονται τη δική τους ασφάλεια και παρά τα όσα περνάει, δεν τους αδικεί.

«Αν συνεχιστεί η ήπια συμπτωματολογία υπάρχει η δυνατότητα να βγούμε στις 7 ημέρες και να περιοριστούμε στο σπίτι μας για τις επόμενες 7. Ωστόσο δε θέλουμε να βάλουμε σε κίνδυνο κανέναν και εξετάζουμε με το Νοσοκομείο τη δυνατότητα παραμονής ολόκληρης της καραντίνας εδώ», ενημερώνει η μητέρα που μόνο καλά λόγια έχει να πει για γιατρούς και νοσηλευτές στο Αγία Σοφία. Νιώθει ευγνωμοσύνη για την επιστημονική αλλά και την ανθρώπινη αντιμετώπιση που δέχεται καθημερινά αυτή και το παιδί της και κάνει έκκληση στους συμπατριώτες της να ακολουθούν τις υποδείξεις και τα μέτρα έτσι ως έθνος να κερδίσουμε αυτή τη δύσκολη μάχη με τον αόρατο εχθρό.

Δείτε παρακάτω κι ένα βίντεο από την εκπομπή του MEGA που μίλησε η μητέρα από την Σπερχειάδα: