Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για να έχουν μία ακριβή εικόνα για την εξάπλωση της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο εντοπίζουν σοβαρά κενά στην προσπάθειά τους να αξιολογήσουν αποτελεσματικά την κατάσταση στην Κίνα, στη Ρωσία και στη Βόρεια Κορέα, όπως δήλωσαν πέντε πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης που έχουν λάβει ενημέρωση για την κατάσταση.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν επίσης περιορισμένη πρόσβαση για την εξαγωγή ρεαλιστικών συμπερασμάτων για την εξάπλωση του κορονοϊού και τις συνέπειές του στο Ιράν, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες για τους θανάτους γίνονται γνωστές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτές οι τέσσερις χώρες χαρακτηρίζονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «σκληροί στόχοι» εξαιτίας των ελέγχων που ασκούν τα κέντρα εξουσίας στην ενημέρωση, αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν στη συγκέντρωση πληροφοριών γύρω από τα κέντρα εξουσίας τους.

Παράταση στην κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης στη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία προχωρεί στην παράταση της κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης για ένα επταήμερο, με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της COVID-19, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χον Πινί Χενάρε.

Η εφαρμογή του μέτρου ενεργοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου με διάρκεια επτά ημερών και θα παραταθεί όσες φορές αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Η παράταση της κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης διασφαλίζει ότι έχουμε όλα τα απαραίτητα μέσα υποστήριξης, αλλά και τις εξουσίες που χρειάζονται για την αποτροπή της εξάπλωσης της COVID-19 στις κοινότητές μας», δήλωσε ο υπουργός.

Πηγή: newsbeast.gr