Τις δραματικές στιγμές μέχρι να απεγκλωβίσουν το βρέφος 1,5 ετών που κλειδώθηκε στο αμάξι της μητέρας του στη Θεσσαλονίκη, περιέγραψε ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Χρήστος Γκανάτσιος, όπου μαζί με συναδέλφους έσωσαν το παιδάκι.

«Χθες το πρωί βρισκόμενοι σε περίπολο στην περιοχή της Πυλαίας διαπιστώσαμε πως υπάρχει μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση μαζί με κάποιους περιοίκους, οι οποίοι μας έκαναν νόημα να σταματήσουμε. Στην αρχή νομίζαμε πως η γυναίκα είχε πέσει θύμα ληστείας, καθώς η τσάντα της ήταν στο έδαφος», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Στη συνέχεια είπε ότι «μόλις πλησιάσαμε η γυναίκα δεν μπορούσε να μας εξηγήσει. Φώναζε και ούρλιαζε λέγοντας “το παιδί μου”. Οι υπόλοιποι μας εξήγησαν ότι το παιδί ηλικίας περίπου 1,5 έτους βρισκόταν εγκλωβισμένο και κλειδωμένο μέσα στο όχημά της, με τα κλειδιά να είναι μέσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το απεγκλωβίσει. Δεν ρωτήσαμε πόση ώρα ήταν μέσα».

«Με την άδεια της μητέρας και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο κάναμε θραύση του πίσω αριστερού παραθύρου προσπαθώντας να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο για να απεγκλωβίσουμε το ανήλικο βρέφος που ήταν δεμένο. Κάναμε θραύση του απέναντι πίνακα του παραθύρου με σκοπό να μη τραυματιστούμε το παιδί ή να μην έχουμε κάποιο άλλο ατυχές συμβάν», είπε ο Χρήστος Γκανάτσιος.

«Για καλή τύχη, είμασταν περαστικοί»

Έπειτα, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ είπε ότι «έσπασα το παράθυρο ξεκλείδωσα το αυτοκίνητο, μπήκα μέσα, άνοιξα την πόρτα του ανηλίκου για να το παραλάβει η μητέρα του. Το παιδάκι ήταν λίγο φοβισμένο από τον θόρυβο που έκανε το τζαμί και η γυναίκα προσπάθησε να το ηρεμήσει. Είναι άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλεισμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει συνεχώς».

«Σήμερα σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τη μητέρα και τον πατέρα του παιδιού, μας ευχαρίστησαν και μας ευχήθηκαν τα καλύτερα. Εμείς έτυχε για καλή τύχη του μικρού, να είμαστε περαστικοί από το σημείο. Η μητέρα μας εξήγησε ότι στο παιδί αρέσει να παίζει με τα κλειδιά και του τα δίνει στο χέρι για να το απασχολεί», πρόσθεσε στη συνέχεια.