Το υπέρογκο ποσό των 117 εκατ. ευρώ αξιώνει η Λυών, ως αποζημίωση από τη γαλλική Λίγκα για τις οικονομικές συνέπειες που της προκάλεσε η οριστική διακοπή του περασμένου πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού!

Η διοργανώτρια αρχή της Ligue 1 είχε αποφασίσει να ακυρώσει την περασμένη σεζόν στις 30 Απριλίου, δίνοντας το πρωτάθλημα στην πρωτοπόρο εκείνη τη στιγμή Παρί Σεν Ζερμέν, γεγονός που άφησε τη Λυών 7η στην κατάταξη κι αυτόματα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια.

Αυτή η εξέλιξη, υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής των Λιονέ, Τιερί Σοβάζ, ότι προκάλεσε συνολική χασούρα 100 εκατ. ευρώ στον όμιλο OL Group, τον χρηματοδότη του κλαμπ. Συγκεκριμένα, τα 50 εκατ. προέρχονται από την παύση του πρωταθλήματος, ενώ άλλα 50 αφορούν τα χαμένα έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι απώλεσαν μέρος της χρηματιστηριακής τους αξίας λόγω των λιγότερων αγώνων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ετήσια στοιχεία που ανακοίνωσε επίσημα μέσω social media, η Λυών ζητάει σύνολο 117 εκατ. ευρώ, αίτημα που θα εξεταστεί πλέον από τα ανώτερα νομικά όργανα του κράτους.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr