Η Λετονία έκλεισε τα σύνορά της για τους Ρώσους εν μέσω ένοπλης εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Λετονίας δήλωσε το Σάββατο πως το κράτος της Βαλτικής έχει ενισχύσει την ασφάλεια των συνόρων της ως απάντηση στην ανταρσία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρωσία και δε θα δεχθεί Ρώσους.

«Η Λετονία παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη κατάσταση στη Ρωσία. Η ασφάλεια των συνόρων έχει ενισχυθεί, δεν θα εξεταστεί η χορήγηση βίζας ή η είσοδος στα σύνορα από Ρώσους που εγκαταλείπουν τη Ρωσία λόγω των σημερινών γεγονότων» ανέφερε ο Έντγκαρςε Ρίνκεβιτς στο Twitter.

«Η Λετονία δεν θα εκδίδει ανθρωπιστικές ή άλλου είδους βίζες» πρόσθεσε ο εκλεγμένος πρόεδρος, ο οποίος εξακολουθεί να είναι και υπουργός Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως η Λετονία είχε ήδη από πέρυσι σταματήσει να εκδίδει νέες βίζες σε Ρώσους πολίτες, αλλά μέχρι τώρα έκανε εξαίρεση για τις ανθρωπιστικές βίζες.

Προηγουμένως, το γερμανικό Der Spiegel ανέφερε πως τα αεροπορικά εισιτήρια από Μόσχα για για Τιφλίδα, Αστάνα και Κωνσταντινούπολη, έχουν εξαντληθεί καθώς πλησιάζει η μισθοφορική ομάδα της Wagner.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, τα εισιτήρια για πτήσεις από τη Μόσχα φέρεται να έχουν εξαντληθεί καθώς πλησιάζει η μισθοφορική ομάδα του Βάγκνερ.

Πηγή: newsbeast.gr