Καθώς οι Βρετανοί προσπαθούν να προσαρμοστούν στην καραντίνα του κορονοϊού, μία από τις κορυφαίες γιατρούς της χώρας θέλει να δώσει μια συμβουλή στα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν: τώρα ίσως να είναι η στιγμή να δοκιμάσετε τις αντοχές της σχέσης σας.

«Σίγουρα, θα ξεκινήσω μια νέα καριέρα εδώ, στη συμβουλευτική σχέσεων» είπε η Τζένι Χάρις, αναπληρώτρια επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών για την Αγγλία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά η κυβέρνηση.

Η συμβουλή της βρετανικής κυβέρνησης βασίζεται στο γεγονός ότι εάν ένας άνθρωπος σε ένα νοικοκυριό νοσήσει από τον ιό και οι άλλοι είναι επίσης πιθανό να ασθενήσουν, εξήγησε η ίδια, κάτι που σημαίνει ότι τα ζευγάρια που δεν ζουν μαζί θα πρέπει να μείνουν χώρια, ειδάλλως κινδυνεύουν να διασπείρουν τον νέο κορονοϊό.

«Η εναλλακτική θα μπορούσε να είναι ότι για ένα σημαντικό διάστημα θα πρέπει απλά να τεστάρουν την αντοχή της σχέσης τους… τεστάρετε προσεκτικά τη δύναμη των συναισθημάτων» σας, συμπλήρωσε η Χάρις.

«Μείνετε στο σπίτι σας είτε μαζί είτε χωριστά, όμως κάντε το έτσι, για το επόμενο διάστημα, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εργαζόμαστε όλοι προς την επίτευξη του στόχου μας». Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ πρόσθεσε: «Ορίστε: κάντε την επιλογή σας και επιμείνετε σε αυτήν».

Πάνω από 1.600 συλλήψεις λόγω παραβίασης της καραντίνας στην Ιορδανία

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι συνελήφθησαν τις τρεις τελευταίες ημέρες στην Ιορδανία επειδή παραβίασαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στο βασίλειο σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας Covid-19, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 1.657 άνθρωποι, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα, σε κέντρα κράτησης των ενόπλων δυνάμεων.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Σαλάμ Χαμάντ είχε ανακοινώσει ότι οι παραβάτες θα μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και στη συνέχεια «θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον νόμο». Για τον σκοπό αυτό έχουν διαμορφωθεί καταλλήλως τέσσερα νέα κέντρα κράτησης. Την περασμένη εβδομάδα, όταν ανακοίνωσε τα μέτρα καραντίνας, ο κυβερνητικός Αμτζάν αλ Ανταϊλέ προειδοποίησε ότι όσοι δεν τα τηρούν τα φυλακίζονται αμέσως, καθώς θα τους επιβάλλονται ποινές έως και ενός έτους.

Μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ιορδανία 153 κρούσματα του SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα 26 σήμερα.

Ο στρατός έχει αναπτυχθεί στη χώρα για να εφαρμόσει την απαγόρευση. Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, ενώ έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς και όλες οι αεροπορικές πτήσεις. Μόνο τα αρτοποιεία και τα φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο για να μην βγαίνουν έξω οι πολίτες 190 λεωφορεία που νοίκιασε ο δήμος του Αμάν μοίρασαν σήμερα ψωμί στα σπίτια, ενώ ιδιωτικές εταιρείες ύδρευσης και φαρμακεία μπορούν επίσης να κάνουν παραδόσεις κατ’ οίκον.

Ιρλανδία: Κλείνουν καταστήματα και χώροι ψυχαγωγίας

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας διέταξε σήμερα να κλείσουν όλα τα μη απολύτως απαραίτητα καταστήματα, καθώς και οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως τα θέατρα, οι βιβλιοθήκες και τα γήπεδα, από απόψε τα μεσάνυχτα, ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Εστιατόρια και καφετέριες θα επιτρέπεται να κάνουν μόνο ντελίβερι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ. «Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις ματαιώνονται», πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι αυστηροποιούνται σημαντικά τα μέτρα στην Ιρλανδία, όπου είχαν κλείσει μέχρι τώρα οι παμπ και τα σχολεία. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.125 κρούσματα του νέου κορονοϊού και έξι θάνατοι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης σειρά μέτρων για τη στήριξη των εργαζομένων, το συνολικό κόστος των οποίων θα ανέλθει στα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ για διάστημα 12 εβδομάδων. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου, η χώρα έχει ήδη καταναλώσει το πλεόνασμα του προϋπολογισμού της, που φέτος αναμενόταν να φτάσει το 0,7% του ΑΕΠ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 19 Απριλίου. Οι αρχές έχουν επίσης προβεί σε μαζικές παραγγελίες διαγνωστικών τεστ και προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό των νοσοκομείων.

Πηγή: newsbeast.gr